top of page
Sök
  • Skribentens bildMalin Jörnvi

Välkommen

Uppdaterat: 21 juli 2021

Mitt namn är Malin Jörnvi och du som läser detta är varmt välkommen hit!


Den här sidan är en respons på och ett försök att skapa någonting som jag saknar i det samtida medieklimtatet, nämligen, eftertanke.


I en värld som ständigt växer och växer och konstant rör sig snabbare och snabbare ser jag ett brinnande behov av att odla vår förmåga att stanna upp och reflektera, med andra ord, vår förmåga att tänka efter. Självklart, att ge oss själva tid för eftertanke kommer inte att lösa alla våra problem men jag vill ändå påstå att det har en stor potential: att våga ta paus och stå still i en värld som vår kan mycket väl ha oanade effekter på vår tids utmaningar. Eftertanke kan dock inte endast innebära problemlösning. I en kultur och samhällsdebatt som nästan enbart fokuserar på riskminimering kommer vi behöva tänka framåt. Tänka nytt. Och tänka stort.


Att ge oss själva tid för eftertanke kommer inte att lösa alla våra problem men jag vill ändå påstå att det har en stor potential.

Min förhoppning är att den här sidan och de här inläggen ska uppmuntra dig till att våga stanna upp och titta på det lilla, men också det stora, i tillvaron. Jag kommer fundera över tillsynes små frågor som till exempel: Varför tycker man om sin favoriträtt? Varför bryr man sig om hur man ser ut? Vad är skillnaden på en bekant och en vän? Och stora frågor såsom: Finns det en grund för kunskap? Vad är tid? Vad innebär det att någonting är nödvändigt? Kanske kommer vi här även upptäcka att det ändå inte är så stor skillnad mellan de stora och de små, det stora och det lilla.


Reflektionerna kommer ofta inte vara enkla och de kommer kräva mycket av dig som läser. Det kommer antagligen stundvis också vara obekvämt, men, jag vågar lova dig att det i slutändan kommer att vara värt det. Jag hoppas att du också kommer höra av dig med dina reflektioner till mig, antingen i kommentarsfältet nedanför inläggen eller via mejl. Dina tankar och funderingar är viktiga.


Slutligen så vill jag igen hälsa dig varmt välkommen hit! Jag ser framemot att fundera mer tillsammans.Comments


bottom of page